هزینه ساخت احداث پالایشگاه

هزینه ساخت احداث پالایشگاه


هزینه ساخت پالایشگاه

برای افرادی که قصد دارند اقدام به ساخت پالایشگاه نمایند، پیش از هر مسأله‌ای، بحث هزینه ساخت احداث پالایشگاه مطرح است. آن‌ها نیاز دارند که ابتدا برآورد نمایند که میزان هزینه لازم برای احداث پالایشگاه باید چقدر باشد. سپس بسته به برآوردی که انجام داده‌اند، هزینه لازم را تأمین کرده و وارد این حوزه شوند. بدون برنامه وارد هر مسیری که شوید، در نهایت به نتیجه نخواهید رسید. پس پیش از هر اقدامی، برنامه خود را آماده کنید.

هدف از ساخت پالایشگاه

هدف از ساخت پالایشگاه
هزینه ساخت احداث پالایشگاه

پیش از آنکه بخواهید اقدام به ساخت پالایشگاه نمایید، باید هدف خودتان را مشخص کنید. پالایشگاه‌ها به عنوان واحد‌های صنعتی، با اهداف متنوعی راه‌اندازی می‌شوند. این نمونه از پالایشگاه‌ها بیشتر با هدف پالایش نفت خام ساخته می‌شوند. با این تفاوت که از نظر مقیاس و ابعاد ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشند.

امروزه که جمعیت کشور به شکل روزافزون در حال رشد است، در تمامی اقصی نقاط کشور نیاز به احداث پالایشگاهی وجود دارد. پس می‌توان با یک برنامه‌ریزی درس و برآورد هزینه ساخت احداث پالایشگاه اقدام به راه‌اندازی پالایشگاه‌های بزرگ و کوچک نمود. از سوی دیگر خطوط لوله نفت که به صورت پراکنده در بیشتر نقاط کشور وجود دارند، دلیل دیگری برای ساخت پالایشگاه‌ها به شمار ‌می‌روند.

جهت دریافت مشاوره رایگان هزینه ساخت احداث پالایشگاه و ساخت سازه فلزی با تپکو تماس حاصل فرمایید:
شماره تماس: 09121281343
می‌توان با ساخت پالایشگاه، محصولاتی همچون گازوئیل، گاز مایع، گوگرد، نفت کوره، نفت، قیر و بسیاری از مواد شیمیایی را تولید کرد. به طور کلی باید هدف از ساخت پالایشگاه‌ها را چنین بیان کنیم:

• تبدیل نفت خام به محصولات مفیدی همچون گاز مایع، نفت سفید، بنزین، نفت کوره، گازوئیل، قیر و …

• تولید سوخت‌هایی همچون بنزین و گازوئیل

• تولید مواد مورد نیاز برای صنایع همچون نفت کوره و قیر

• تولید مواد پتروشیمی همچون پلاستیک‌ها، رزین‌ها، لاستیک‌ها و …

• بهره‌برداری درست از منابع نفتی با فرآوری نفت خام

• کاهش آلودگی محیط زیست با حذف مواد آلاینده و غیر هیدروکربنی

• ایجاد اشتغال

مزایای اقتصادی ساخت پالایشگاه

مزایای اقتصادی ساخت پالایشگاه
هزینه ساخت احداث پالایشگاه

صرفه نظر از میزان هزینه ساخت احداث پالایشگاه که بسته به مقیاس پالایشگاه متفاوت خواهد بود، انجام این کار مزایای اقتصادی بسیاری برای کشور به همراه دارد. مزایایی همچون:

اشتغال زایی

بدون تردید راه‌اندازی پالایشگاه‌های کوچک و بزرگ، می‌تواند فرصت‌های شغلی بسیاری را در صنایع پایین‌تر ایجاد کند. این اشتغالات می‌توانند به افزایش درآمد و کاهش نرخ بیکاری کمک کرده و سطح زندگی در جامعه را بهبود بخشند.

جذب نقدینگی

هر چه میزان هزینه ساخت احداث پالایشگاه بالا باشد، باز هم راه‌اندازی آن منجر به جذب نقدینگی سرگردان در کشور خواهد شد. این نقدینگی می‌تواند منجر به سرمایه‌گذاری اقتصادی در بخش‌های دیگر شده و رونق اقتصادی را به همراه داشته باشد.

افزایش درآمد‌های ارزی

افزایش درآمد‌های ارزی
هزینه ساخت احداث پالایشگاه

پالایشگاه‌ها که فرآورده‌های نفتی تولید می‌کنند، می‌توانند به میزان قابل توجهی درآمد‌های ارزی کشور را افزایش دهند. این درآمد‌ها به منظور توسعه بخش‌های مختلفی از اقتصاد مورد استفاده قرار خواهند گرفت. در نهایت می‌توان وابستگی به صادرات نفت خام را در کشور کاهش داد.

محرومیت زدایی و توسعه مناطق ساحلی

از آنجایی که بیشتر پالایشگاه‌ها در مناطق ساحلی احداث می‌شوند، این مسأله می‌تواند منجر به رونق مناطق ساحلی شده و در آن محیط‌ها محرومیت زدایی نماید.

توسعه صنعت پتروشیمی

راه‌اندازی پالایشگاه‌ها در کنار تمامی مزایای اقتصادی یاد شده، به توسعه صنعت پتروشیمی هم کمک شایانی می‌نماید. این صنعت می‌تواند با تبدیل کردن فرآورده‌های نفتی به محصولات پتروشیمی، ارزش افزوده بسیار بالایی را ایجاد نماید. در نهایت صنایع پایین دستی را توسعه بخشیده و فرصت‌های شغلی مرتبط زیادی هم ایجاد کند.

توسعه دانش فنی و فناوری

راه‌اندازی پالایشگاه‌ها نیاز به دانش فنی بسیار بالایی دارد. به این دلیل که این نوع از پروژه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و به روزی که متخصصان با آن آشنا هستند راه‌اندازی می‌شوند. در نتیجه ساخت پالایشگاه‌ها می‌تواند به ارتقای سطح دانش فنی و تکنولوژی هم کمک شایانی نماید.

کاهش وابستگی به واردات

در نهایت باید بگوییم حتی اگر هزینه ساخت احداث پالایشگاه بالا هم باشد، باز هم مزایای اقتصادی آن فوق‌العاده زیاد خواهد بود. به عنوان مثال ساخت پالایشگاه‌ها در کشور، اجازه می‌دهد تا بتوان فرآورده‌های نفتی تولید کرده و از واردات بسیاری از این فرآورده‌ها به کشور جلوگیری نمود. این مسأله منجر می‌شود تا در تجارت کشور نوعی تعادل ایجاد شده و بتوان در برابر تحریم‌های نفتی مقاومت بیشتری نمود.

به این post نظر بدهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *