مراحل اجرا ساخت اسکلت بتنی

مراحل اجرا ساخت اسکلت بتنی


صفر تا صد ساخت اسکلت بتنی

بتن به عنوان یک سنگ مصنوعی شناخته می شود. این سنگ مصنوعی از موادی هم چون آب، سیمان و سنگدانه ها ساخته می شود. از مهم ترین ویژگی های بتن می توان به مقاومت فشاری بالا اشاره کرد. اما مقاومت کششی بتن پایین است. در تعریف اسکلت بتنی از عبارت بتن مطلح استفاده شد. آیا با اصطلاح بتن مسلح آشنایی دارید؟ در ادامه به معرفی و توضیح بتن مسلح خواهیم پرداخت. زمانی که میلگرد به بتن افزوده می شود به آن بتن مسلح گفته می شود. این امر برای افزایش مقاومت کششی بتن به کار گرفته می شود. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی مراحل اجرا ساخت اسکلت بتنی بپردازیم.

اسکلت بتنی چیست؟

اسکلت بتنی چیست؟
ساخت اسکلت بتنی

پیش از هر چیزی درباره ساخت اسکلت بتنی لازم است تا به این موضوع بپردازیم که به راستی اسکلت بتنی چیست؟ در این بخش قصد داریم به معرفی اسکلت های و مراحل اجرا ساخت اسکلت بتنی بپردازیم. اسکلت بتنی به مجموعه ای از فونداسیون، ستون، سقف، تیر و سیستم باربر جانبی گفته می شود. لازم به ذکر است که المان های نام برده شده معمولا از جنس بتن مسلح می باشند.

از سازه های بتنی در ساخت اماکن مختلفی استفاده می شود. شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که عمر مفید این نوع سازه ها چند سال است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که عمر مفید سازه های بتنی حدودا 50 سال می باشد. برای اولین بار در قرن بیستم از بتن در ساخت اسکلت ها استفاده شد. البته شایان ذکر است که امروزه شاهد پیشرفت چشم گیری در تکنولوژی بتن هستیم. به طوری که امروزه این نوع سازه ها در موارد مختلفی هم چون ساخت سدها و پل ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده از اسکلت های فلزی مزایای بسیاری به همراه دارد. یکی از مزایای این نوع سازه ها را می توان مقاومت در برابر زلزله و باد دانست. البته در صورتی که طراحی و اجرای سازه های بتنی به صورت اصولی انجام شود، می توان انتظار مقاومت آن سازه در برابر زلزله را داشت. ساخت اسکلت بتنی و اجرای آن اهمیت به سزایی در مقاومت آن سازه دارد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر مراحل اجرا ساخت اسکلت بتنی و دریافت قیمت از طریق شماره زیر با شرکت تپکو در تماس باشید…
شماره تماس: 09121281343

مراحل اجرای ساختمان بتنی

مراحل اجرای ساختمان بتنی
مراحل اجرا ساخت اسکلت بتنی

 

در این بخش از مقاله قصد داریم تا به معرفی مراحل اجرای ساختمان بتنی پس از گودبرداری بپردازیم. با ما همراه باشید. لازم به ذکر است که پیش از اقدام به اجرای ساحتمان بتنی حتما به بررسی و کنترل مجدد نقشه های سازه، تاسیسات و … بپردازید.

اجرای فونداسیون

پیش از اجرای فونداسیون می بایست سه مرحله را انجام داد. اما این سه مرحله کدام اند؟ پی کنی، گود برداری و اطلاح ناهمواری های زمین پیش از اجرای فونداسیون ضروری می باشد. جانمایی پروژه از دیگر مراحل پیش از اجرای فونداسیون به شمار می رود. بتن مگر و اجرای زیر سازی فونداسیون به عنوان سومین مرحله پیش از اجرای فونداسیون معرفی می شود.

مراحل اجرای فونداسیون

مراحل اجرای فونداسیون
ساخت اسکلت بتنی

مراحل اجرای فونداسیون در ساخت اسکلت بتنی به طور کلی به 5 بخش تقسیم می شود.

  1. آرماتوربندی فونداسیون
  2. قالب بندی فونداسیون
  3. بتن ریزی فونداسیون
  4. باز کردن قالب های فونداسیون
  5. عمل آوری بتن فونداسیون

اجرای ستون ها و دیوارهای برشی

در این مرحله اجرای ستون ها و دیوارهای برشی شامل آرماتوربندی، قالب بندی و بتن ریزی انجام می شود. در مرحله ی قبلی فونداسیون انجام شده و حال به مرحله ی آرماتوربندی ستون ها می رسیم. ستون های بتنی در مقاطع مختلفی هم چون مربع، مستطیل و دایره ای اجرا می شوند. آرماتورها نقش مهمی در موارد زیر دارند.

  • رفتار سازه بتنی
  • جذب انرژی
  • شکل پذیری
  • افزایش مقاومت کششی
  • جلوگیری از گسترش ترک ها

با تأثر سازه تحت بارگذاری ثقلی و جانبی، تغییر شکل در سازه رخ می‌دهد. به عنوان مثال، در سازه‌های بتنی، بتن معمولاً مقاومت کششی پایینی دارد. بنابراین، در نواحیی که تنش کششی وجود دارد، نقش آرماتورها بسیار حساس و تأثیرگذار است.

هر آرماتور بر اساس شکل و موقعیت قرارگیری آن، برای مقابله با تنش‌های خمشی، برشی، کششی یا ترکیب آن‌ها طراحی می‌شود.

قالب بندی سقف

قالب بندی سقف
ساخت اسکلت بتنی

قالب بندی سقف یکی از مراحل مهم و حیاتی در اجرای فونداسیون در  مراحل اجرا ساخت اسکلت بتنی می‌باشد که تاثیر زیادی بر استحکام و پایداری سازه دارد. قالب بندی سقف به مجموعه ‌ای از فرایندها، مواد و تکنیک‌ هایی گفته می ‌شود که برای آماده‌ سازی و ساختار دهی صحیح سقف بتنی استفاده می ‌شود.

در ابتدا برای قالب بندی سقف، لازم است که سایز و ابعاد دقیق طرح سازه را به دقت بررسی کرد. سپس با توجه به نوع و ابعاد سقف، قالب ‌های مناسب باید طراحی و ساخته شوند. قالب بندی سقف می ‌تواند شامل قالب‌ های فلزی، چوبی و یا پلاستیکی باشد که باید با دقت و دقت بالا قرار داده شوند.

یکی از مهم ترین عوامل در قالب بندی سقف، استفاده از مواد با کیفیت و استحکام بالا است. انتخاب مواد مناسب برای قالب بندی سقف، تاثیر زیادی بر کیفیت و استحکام نهایی سازه دارد. همچنین، باید مواد استفاده شده در قالب بندی سقف، مقاومت کافی در برابر اثرات جانبی مانند رطوبت و حرارت داشته باشند.

بعد از انجام قالب بندی سقف، باید بتن ریزی انجام شود. بتن ریزی به مرحله ای از اجرای فونداسیون است که در آن بتن مخصوص به کمک قالب بندی سقف ریخته می‌ شود تا ساختار نهایی سقف شکل گیرد. بتن ریزی نیاز به دقت و دقت بالا دارد تا سازه در طول زمان پایدار و استحکام خود را حفظ کند.

در نهایت، پس از اتمام قالب بندی سقف و بتن ریزی، باید صبر و حوصله ی لازم را داشت تا بتوان به خوبی و با دقت اقدام به خشک شدن و سخت شدن بتن نمود. این مرحله بسیار حائز اهمیت است زیرا پایداری و استحکام نهایی ساختمان به طور مستقیم به خشک شدن و سخت شدن بتن مربوط می ‌شود.

در نتیجه، قالب بندی سقف یکی از مراحل حیاتی و ضروری در اجرای فونداسیون در ساخت اسکلت بتنی می‌ باشد که نیازمند دقت، دانش و تجربه کافی است. برای اطمینان از کیفیت و استحکام سازه نهایی، توجه به جزئیات و انجام صحیح قالب بندی سقف بسیار اهمیت دارد.

به این post نظر بدهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *