روش ساخت استراکچر فلزی ساختمان
تا چه میزان در مورد نحوه ساخت استراکچر اطلاعات دارید؟ آیا میدانید این سازه فلزی دشوارترین عملیات اجرا و ساخت را دارد؟ برای این که بتوانید در مورد این سازه و نحوه اجرای آن اطلاعات کسب کنید، بهتر است ما را در این مطلب همراهی نمایید. ما به تفصیل در این مطلب به نحوه اجرای استراکچر پرداختهایم، تا شما بدانید این سازه چیست و اجرای آن برای چه ساختمانهایی مناسب خواهد بود.
پیش از آنکه بخواهیم در مورد نحوه صحبت کنیم، اجازه دهید بدانیم استراکچر چیست و چه کاربردی میتواند داشته باشد. همچنین با انواع این نوع سازه آشنا شویم و بررسی کنیم که هر یک چه مزایا و معایبی دارند. با ما همراه شوید.
استراکچر چیست؟
استراکچر به سازه فلزیای گفته میشود که قدمت طولانی دارد. این سازه دشوارترین عملیات ساخت را داشته و از دقت و ظرأفت بسیار بالایی برخوردار است. در زمانهای گذشته برای این سازه از فلز چدن استفاده میکردند؛ اما امروزه از آهنهای کم کربن یا چکش خوار برای ساخت اسکلتهای این سازه استفاده میشود. سازههایی که دارای تنوع طرح و شکل بسیار زیادی هستند.
البته باید بیان نماییم که ساخت استراکچر با آهن و چدن، تنها برای مدت زمان خاصی مورد استفاده قرار میگرفت. به گونهای که امروزه علاوه بر این دو متریال ساخت، از فولاد نیز بسیار استفاده میشود. سازههایی با اسکلتهای فولادی که بسیار مقاوم هستند. به دلیل حساسیت ساخت بالایی که این نمونه از سازهها دارند، لازم است حتماً از نیروهای کارآمد و باتجربه استفاده کرد. پس اگر قصد دارید از این نوع سازه به جای بتن استفاده کنید، به سراغ افراد باتجربه روید.
انواع استراکچر
از نظر فرایند ساخت استراکچر و نوع اتصالاتی که برای ساخت چنین سازههایی استفاده میشود، باید استراکچرها را به دستههای مختلفی تقسیم کنیم. از جمله:
استراکچرهای فلزی با اتصال پیچ و مهره
یکی از پرکاربردترین نمونه استراکچرهایی که در حال حاضر استفاده میشود، سازههایی با اتصالات پیچ و مهره است. تمامی قطعات این نمونه از سازهها در کارگاههای صنعتی از پیش ساخته میشوند. از این رو
زمانی که بخواهید این نوع سازه را اجرا کنید، زمان کوتاهی لازم خواهید داشت و سرعت اجرای پروژه افزایش خواهد یافت.
در واقع سولههای پیش ساخته، نمونهای از این نوع سازههای استراکچر به شمار میروند. آنها علاوه بر سرعت بالای ساخت و تحویل فوری، میتوانند تمامی نیازهای مشتری را در تمامی موارد برطرف سازند. همچنین نسبت به نمونههای دیگر استراکچر از هزینه کمتری هم برخوردارند.
استراکچرهای فلزی با اتصالات جوش
نوع دیگری از استراکچرها، سازههایی با اتصالات جوشی هستند. این نوع سازها سالهای زیادی است که اجرا میشوند و هنوز هم استفاده از آنها متداول است. در واقع اصلیترین جزء در ساخت سازههای فلزی، تیر آهن است که با کمک بادبندها و انواع مهاربندها ساخت سازه را تکمیل میکند. تیرآهنهایی که برای این نمونه از سازهها به کار میروند، شامل تیر آهن بال پهن یا تیر هاش، تیر آهن لانه زنبوری و … هستند. سازندگان این نوع تیرآهنها را با هدف ساخت سازههای مختلف تولید کرده و به بازار عرضه مینمایند.
استراکچرهای فلزی با اتصالات ترکیبی
در نهایت ساخت استراکچر نیز باید به استراکچرهای ترکیبی اشاره کنیم که در فرایند ساخت استراکچر از هر دو مکانیزم یاد شده استفاده میشود. به این معنا که در فرایند ساخت نه تنها از پیچ و مهره بلکه از اتصالات جوشی هم استفاده میشود. اصولاً این نمونه از سازهها دارای ۸۰ درصد اتصالات پیچ و مهره بوده و تنها ۲۰ درصد از محلهای نصب آن نیاز به جوشکاری دارد. با این حال هر دو مکانیزم هم برای ساخت آنها ترکیب میشوند.
انواع استراکچر از نظر شکل ساختار
در کنار انواع استراکچرهایی که بیان نمودیم، نوعی دستهبندی دیگر نیز وجود دارد که بسته به شکل ساختار بیان میشود. این نوع استراکچرها شامل موارد زیر میشوند:
سازههای معلق: در این نوع سازهها نیروی کششی حاکم است و مناسب برای ساختهای ویژهای در محیطهای خاص هستند.
سازههای قاببندی شده: این نمونه از سازههای ساخت استراکچری، دارای مجموعهای اعضای خمشی، محوری و محوری خمشی هستند که اصولاً در کارهای عمرانی برای ساخت سازههای فولادی مورد استفاده قرار میگیرند.
سازههای پوستهای: آنچه در این نوع سازههای نیروی محرک به شمار میرود، منابع نگهداری مایعات و گازها هستند.
در کل مهندسان بسته به محیط مورد نظر، یکی از این نوع سازهها را برای ساخت استراکچر انتخاب میکنند. البته ممکن است در برخی مواقع به دستور کارفرما، اقدام به انتخاب یکی از این نوع سازهها نمایند. پس مهندسان باید مطابق با خواست کارفرما پیش روند تا به سازه مناسب و مورد رضایتایشان برسند.
بدون دیدگاه