ساخت سازه های صنعتی

ساخت سازه های صنعتی


ساخت سازه‌های صنعتی به توسعه، نوسازی، یا ساخت‌وساز تاسیسات جهت تولید کالا اشاره دارد. این سازه‌ها می‌تواند شامل کارخانه‌ها، نیروگاه‌ها، مراکز توزیع، انبارها و سایر امکانات تخصصی موجود برای فروش یا اجاره باشند. علاوه بر این، طراحی، نصب یا نگهداری اجزای مکانیکی و سازه‌ای در یک ساختمان صنعتی نیز بخشی از یک پروژه ساخت سازه صنعتی است.

همچنین این سازه‌ها معمولاً در صنایع ساختمانی، دریایی، نفت، گاز و پتروشیمی و دیگر صنایع بزرگ استفاده می‌شوند و کارکرد اصلی آنها شامل تولید محصول، مونتاژ، تولید برق، ذخیره‌سازی، توزیع، استخراج معدن و تحقیق و توسعه می‌باشد. سازه‌های صنعتی در اشکال و اندازه‌های مختلفی ساخته می‌شوند. در این صفحه آموزشی، تیم تپکو قصد دارد به بررسی سازه‌های صنعتی، انواع مختلف و ویژگی‌های منحصر به فرد آن‌ها بپردازد. علاوه بر این، مراحل ساخت سازه‌های صنعتی و آخرین دستاوردهای نو ظهور این بخش را درک خواهید کرد.

مراحل ساخت سازه های صنعتی از ابتدا تا انتها

مراحل ساخت سازه های صنعتی از ابتدا تا انتها

ساخت یک سازه صنعتی مستلزم برنامه‌ریزی و اجرای کامل است. ما با بهره‌گیری از تجربه چندین ساله خود در ساخت کارخانه‌های تولیدی، پالایشگاه‌ها و انبارها، از پیچیدگی ساخت سازه‌های صنعتی مطلع هستیم و تلاش می‌کنیم آن‌ها را مدیریت کرده تا به موقع و با کیفیت به شما تحویل دهیم. در ادامه روند گام‌به‌گام ساخت یک سازه صنعتی، از برنامه‌ریزی اولیه تا بررسی‌های پس از ساخت، آمده است که با یکدیگر به شرح آنها خواهیم پرداخت.

1. برنامه ریزی و طراحی

ساخت سازه های صنعتی با مرحله برنامه‌ریزی آغاز می‌شود، جایی که پیمانکاران نیازهای خاص شما را ارزیابی کرده و یک طرح مناسب ایجاد می‌کنند. آنها باید به این اطمینان برسند که تمام الزامات صنعتی مانند ظرفیت باربری، ارتفاع سقف و همچنین تعداد جایگاه‌های حمل‌ونقل کامیون برآورده شده است. طراحی تاسیسات و سازه‌های صنعتی مستلزم در نظر گرفتن سیستم‌های HVAC، تنظیمات الکتریکی و اقدامات ایمنی با رعایت استانداردهای OSHA است.

2. مرحله پیش ساخت

در مرحله پیش ساخت سازه‌های صنعتی، پیمانکاران صنعتی مواد با کیفیت بالا را از تامین‌کنندگان قابل اعتماد برای تحویل به موقع تهیه می‌کنند. آنها بازرسی‌های محل و ارزیابی‌های زیست محیطی مانند شرایط خاک و پایداری زمین را برای اصلاح طرح سازه انجام داده و از مطابقت بودن آنها با مقررات محلی و اخذ مجوزهای لازم ساختمانی اطمینان می‌یابند.

3. فرآیند ساخت سازه صنعتی

در طول مرحله ساخت سازه‌های صنعتی، تیم پیمانکار صنعتی به دلیل وجود مواد و تجهیزات خطرناک مانند ماشین‌های سنگین، لیفتراک‌ها و ظروف تحت فشار، به شدت از پروتکل‌های ایمنی پیروی می‌کند. همچنین آنها در هر مرحله از فرآیند ساخت سازه‌های صنعتی، ارزیابی‌های کیفی را انجام داده تا بررسی کنند که آیا پیمانکاران فرعی با حفظ یکپارچگی یا ایمنی سازه، تمام مشخصات را رعایت کرده اند یا خیر. علاوه بر این، پیمانکاران صنعتی بر اجرای طرح ساخت در مهلت مقرر تمرکز می‌کنند.

4. مرحله پس از ساخت سازه صنعتی و بررسی آن

پس از ساخت، سازه صنعتی تحت بازرسی‎های کامل جهت بررسی سیستم‌های الکتریکی، لوله کشی، کیفیت هوا و فونداسیون‌های سازه قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، خرابی در تاسیسات خط لوله یک پالایشگاه نفت جهت جلوگیری از نشت در آینده حل می‌شود. بازنگری پس از ساخت تضمین می‌کند که تاسیسات تمام الزامات مشخص شده را برآورده کرده و برای عملیات صنعتی آماده است. ساخت سازه‌های صنعتی نیازمند تخصص و هماهنگی بی‌عیب‌ونقص است تا تمام مشخصات را داشته باشد، به موقع تحویل داده شود و بالاترین استانداردهای کیفیت و ایمنی را رعایت کند.

ساخت انواع سازه‌های صنعتی

 

ساخت سازه‌های صنعتی عمدتاً به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که شامل تولید، ذخیره‌سازی و توزیع و فضای انعطاف‌پذیر. هر یک از این انواع سازه‌های صنعتی دارای ویژگی2های متفاوتی هستند و بسته به فضای موجود و منابع در دسترس، اهداف مختلفی را دنبال می‌کنند. در حال حاضر بیایید ساخت این سه دسته سازه صنعتی و زیرمجموعه‌های آنها یا حتی ساخت اسکلت بتنی را یکی‌یکی در ادامه بررسی کنیم.

ساختمان های تولیدی

یکی از رایج ترین انواع ساخت سازه های صنعتی ساختمان تولیدی است. ساختمان‌های تولیدی برای نگهداری تجهیزات مورد استفاده برای تولید کالاها یا مواد طراحی شده‌اند مانند، تجارت نفت، معدن، و کشتی سازی. ساختمان‌های تولیدی از انبارهای کوچک یک طبقه تا کارخانه‌های بزرگ چند طبقه تشکیل می‌شود. ویژگی های ساختمان های تولیدی شامل موارد زیر است.

• ساخت این نوع از سازه‌های صنعتی دارای فضای بسیار زیادی جهت تولید تجهیزات می‌باشد

• ساخت سازه های صنعتی یک مرکز تولیدی معمولاً کمتر از 20 درصد فضای اداری را شامل می‌شود.

• ارتفاع ساخت سازه‌های صنعتی باید حداقل 3.5 متر و سقف‌های بلندی برای قرار دادن جرثقیل‌های سقفی و سایر ماشین آلات داشته باشد.

• ساخت سازه‌های صنعتی دارای طبقات سنگین جهت پشتیبانی از تجهیزات سنگین است.

• در ساخت سازه‌های صنعتی باید به اسکله‌های بارگیری متعدد برای کامیون‌ها جهت دریافت مواد اولیه و ارسال محصولات نهایی توجه شود.

ساخت سازه های صنعتی سنگین

جهت تولید کالاهای سنگین مانند اتومبیل، فولاد، سیمان یا تجهیزات فضای باز باید اقدام به ساخت سازه های صنعتی سنگین کرد و هزاران متر مربع فضا جهت نگهداری مواد اولیه و محصولات نهایی در این ساختمان های صنعتی باید در دسترس باشد.
به طور کلی، تاسیسات تولیدی سنگین شامل تجهیزات سنگین، برق سه فاز و فضای بارگیری کافی است. بسته به نیاز شرکت، ممکن است خطوط زهکشی، هوای تحت فشار و آب، جرثقیل‌ها و مخازن

ذخیره‌سازی، کانال‌کشی، سیستم‌های تهویه، خطوط شیمیایی و غیره نیز در روند ساخت سازه های صنعتی سفارش داده شود. همچنین نحوه ساخت این سازه‌ها باید به گونه‌ای باشند که در صورت نیاز به تغییر ساختار، کل ساختمان صنعتی با وجود وسایل دائمی مورد نیاز برای تولید محصولات تخصصی بازسازی شود.

ساخت سازه های صنعتی سبک

ساخت سازه های صنعتی سبک

کارخانه اسکلت فلزی ساختمان‌های تولیدی سبک، بر خلاف ساختمان‌های تولیدی سنگین، توسط مشاغلی که کالاها و مواد کوچک و سبک را مونتاژ می‌کنند، استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی، شرکت‌های اسباب‌بازی، نساجی‌ها و شرکت‌های مبلمان از جمله سازه‌های صنعتی سبک می‌باشند. این سازه‌های صنعتی از نظر اندازه کوچکتر و سبک‌تر از سازه‌های تولیدی سنگین هستند.
در ساخت سازه های صنعتی سبک باید به وجود یک فضای ذخیره‌سازی مدرن و یک فضای اداری بزرگ برای عملکردهای اداری توجه کرد. برای کار کردن در این نوع سازه‌ها به مواد، فضا و قدرت کمتری نیاز است. همچنین محصولات با استفاده از تجهیزات سبک‌تر و قابل حمل در ساختمان‌های تولید سبک ذخیره و ارسال می‌شوند.

ساخت سازه های صنعتی ذخیره سازی و توزیع

همانطور که از نام آن پیداست، ساخت سازه های صنعتی ذخیره سازی و توزیع به منظور ذخیره و حمل‌و‌نقل کالا از یک مکان متمرکز به مصرف‌کنندگان نهایی خدمت می کنند. این کالاها می‌توانند مواد خام و بسته‌بندی شده در بخش‌هایی مانند کشاورزی، تولید، بهداشت، مواد غذایی و آشامیدنی و غیره باشند.

ساخت سازه های صنعتی جهت انبار به شش دسته طبقه‌بندی می‌شوند که شامل انبار عمومی، سردخانه، انبار مواد خطرناک، انبار تخصصی، انبار توزیع و پایانه‌ها می‌باشد. افزایش فروش تجارت الکترونیک از زمان همه‌گیری COVID-19 باعث شد که تقاضا برای ساخت سازه های صنعتی انبار به طور قابل توجهی افزایش یابد.

به این post نظر بدهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *