نصب اسکلت فلزی

نصب اسکلت فلزی


نصب سازه‌های اسکلت فلزی یک حلقه مهم در ساخت‌و‌ساز ساختمان است. این شامل مراحل متعددی است، از نصب پیچ‌های لنگر فونداسیون و ستون‌های فولادی گرفته تا تیرهای قاب، کفپوش و ریختن بتن و سپس نصب خرپاهای سقف و خرپاهای لبه. ساخت دقیق هر پیوند مستقیماً بر ایمنی و پایداری ساختمان تأثیر می‌گذارد. همچنین تصب سازه‌های فولادی مرحله نهایی در کل فرآیند طراحی – ساخت – نصب است. این مرحله تعیین می کند آیا پروژه تضمین شده است تا به بالاترین بازدهی دست یابد یا خیر. به همین منظور تیم تپکو در ادامه این صفحه قصد دارد تا شما را با نصب اسکلت فلزی و مراحل ساخت اسکلت فلزی از صفر تا صد به خوبی آشنا کند.

فرآیند نصب اسکلت فلزی

فرآیند نصب اسکلت فلزیفلزی

هزینه‌های زیادی برای تحویل و نصب قطعات فولادی انجام می‌شود. سازندگان فولاد باید در برنامه‌ریزی خود دقیق و حساب‌شده عمل کنند تا اطمینان حاصل شود که همه چیز به خوبی اجرا می‌شود، زیرا یک اشتباه در هر نقطه می‌تواند به معنای ایجاد تاخیرهای پر هزینه باشد یا به طور بالقوه ایمنی و یکپارچگی پروژه را تضعیف کند. روش نصب سازه فولادی آسان نیست. راهنمایی در مورد طراحی ساختمانی که از فولاد استفاده می‌کند و مراحل نصب اسکلت فلزی، حرفه معماری را هدف قرار می‌دهد و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

1. نصب پیچ لنگر و ستون های فولادی

اولین مرحله نصب اسکلت فلزی – نصب انکربولت و ستون‌های فولادی می‌باشد که اساس کل فرآیند ساخت‌و‌ساز است. در این مرحله، از طریق موقعیت‌یابی، بالا بردن و تثبیت دقیق، می‌توانید از پیشرفت روان سازه‌های بعدی اطمینان حاصل کنید و پایه محکمی برای ایمنی و پایداری ساختمان ایجاد نمایید. اغلب جهت پیروی از دستور العمل ایمنی در نصب اسکلت فلزی از جرثقیل سنگین برای نصب 4 ستون سمت جلو و به دنبال آن 2 ستون میانی و محوری استفاده می‌شود.

سپس به نصب داربست در محل ستون‌های مرزی ادامه می‌دهیم. برای اطمینان از ثبات لازم است کل داربست را تعمیر کرد و پس از آن از دستگاه‌های بالابر برای نصب قاب پرلین استفاده نمود و آن را با پیچ ‌ومهره طبق مراحل نصب اسکلت فلزی پیچ ومهره ثابت می‌کنیم. همچنین در دو طرف ستون‌ها باید یک مهاربند موقت وجود داشته باشد.

نصب انکر بولت های تعبیه شده

پیچ‌های لنگر تعبیه شده برای تثبیت ستون‌های فولادی در سازه‌های قاب اسکلت فلزی ضروری هستند. موقعیت دقیق آنها مستقیماً بر نصب بعدی ستون‌های فولادی و پایداری کلی ساختمان تأثیر می‌گذارد.

مراحل اصلی شامل:

  • اندازه‌گیری موقعیت: با توجه به نقشه‌های ساختمان، از ابزارهای اندازه گیری مانند تئودولیت‌ها و سطوح برای علامت‌گذاری دقیق موقعیت پیچ لنگر روی فونداسیون استفاده کنید.
  • ثابت کردن پیچ‌های لنگر: پیچ‌ها را از طریق شابلون ثابت کنید تا محور انکربولت با موقعیت طراحی شده مطابقت داشته باشد و از عمودی و صاف بودن اطمینان حاصل شود.
  • ریختن بتن: بعد از اینکه انکر بولت‌ها قرار گرفتند و ثابت شدند، بتن را بریزید و لرزش دهید تا متراکم شود تا مطمئن شوید که انکر بولت‌ها پایدار هستند و جابجا نمی‌شوند.

نصب ستون فولادی

نصب ستون فولادی

نصب ستون‌های فولادی مرحله شکل دهی اولیه سازه اسکلت فلزی است که مراحل اصلی آن به شرح زیر است:

  • عملیات بلند کردن: از جرثقیل برجی برای بلند کردن ستون فولادی به موقعیت طراحی شده، اطمینان از ایمنی بالابری و اتخاذ نقاط و روش‌های بلند کردن معقول استفاده کنید.
  • تثبیت پایه ستون: بعد از اینکه ستون فولادی در جای خود قرار گرفت، پایه ستون را با پیچ لنگر تعبیه شده که معمولاً توسط پیچ و مهره‌های با استحکام بالا ثابت می‌شود، وصل کنید. سپس عمودی بودن آنها را یکی یکی تصحیح نمایید و به ارزیابی ریسک نصب استراکچر بپردازید.
  • کالیبراسیون و پذیرش: از یک ایستگاه توتال یا ابزار اندازه‌گیری لیزری برای بررسی عمودی و موقعیت محور ستون فولادی استفاده کنید تا مطمئن شوید که خطا در محدوده مجاز است و استاندارد نصب سازه های فلزی را دارد.

2. نصب سازه اسکلت فلزی: نصب تیر قاب

بلند کردن تیر قاب یک مرحله کلیدی در نصب اسکلت فلزی است. پایداری سازه را تضمین کرده و شرایط مساعدی را برای ساخت‌و‌ساز بعدی ایجاد می‌کند. تیر قاب از طریق بلند کردن، اتصال و اصلاح دقیق، ستون فولادی را به یک کل متصل می‌کند و به تدریج یک سیستم ساختار قاب کامل را تشکیل می‌دهد.

نصب پرتو اصلی

از یک برج یا جرثقیل برای بلند کردن پرتو اصلی به موقعیت تعیین شده استفاده کنید. برای جلوگیری از تاب خوردن و برخورد تیر قاب با ستون‌های فولادی یا سازه‌های دیگر، از پایداری در هنگام بلند کردن اطمینان حاصل کنید. برای تثبیت موقعیت مراحل زیر را اجرا کنید.

  • تیر اولیه را روی موقعیت تکیه‌گاه یا گره اتصال که توسط ستون فولادی رزرو شده است قرار دهید.
  • از پیچ و مهره‌های با استحکام بالا یا تکیه گاه‌های موقت برای تثبیت اولیه برای جلوگیری از جابجایی استفاده کنید.

نصب تیر ثانویه

در مرحله نصب تیر ثانویه عمدتاً تیر قاب را برای حمایت بیشتر از دال کف و دیوار متصل می‌کنند و باید طبق شرایط زیر انجام شود.

  • بلند کردن در محل

بلند کردن تیر ثانویه باید پس از نصب و تثبیت تیر قاب انجام می‌شود. در این مرحله جرثقیل برجی تیر ثانویه را به موقعیت تکیه‌گاه بین تیرهای قاب می‌رساند.

  • تثبیت موقت

تیر ثانویه را روی تیر اصلی در گره از پیش تعیین شده قرار دهید و برای تثبیت اولیه از پیچ و مهره یا گیره موقت استفاده کنید. سپس مطمئن شوید که تیر ثانویه بدون جابجایی محکم به تیر اصلی متصل است.

  • تصحیح موقعیت

از ابزارهای اندازه‌گیری برای بررسی و تنظیم ارتفاع، تراز و فاصله تیر ثانویه استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که نصب اسکلت فلزی با الزامات طراحی مطابقت دارد.

  • اتصال و تثبیت

اتصال بین تیر ثانویه و تیر اولیه از پیچ و مهره‌های با مقاومت بالا ساخته شده است و ساخت‌و‌ساز مطابق با الزامات نقشه‌های طراحی انجام می‌شود.

ترتیب نصب تیرچه فولادی

اول تیر اصلی و به دنبال آن تیر ثانویه قرار می‌گیرد. تیر اصلی (تیر قاب) جزء اصلی باربر است که پس از نصب و تثبیت، تیر ثانویه نصب می‌شود. تیر قاب در وسط سازه قرار دارد و سپس در دو طرف که باید برای اطمینان از پایداری سازه، از وسط ساختمان به دو طرف به ترتیب نصب کنید. همچنین تیر قاب باید به صورت لایه به لایه نصب شود. بنابراین، تیر قاب و تیر فرعی را به ترتیب طبقات به صورت مرحله به مرحله از پایین به بالا اجرا نمایید.

3. تکمیل نصب تیر فولادی طبقه اول

تکمیل نصب تیر فولادی طبقه اول

پس از اتصال تیرهای اولیه و ثانویه، یک سیستم قاب طبقه اول پایدار تشکیل می‌شود که اولین سیستم باربر اولیه را برای کل ساختمان فراهم می‌نماید. تیر اولیه بار اصلی را تحمل می‌کند، در حالی که تیر ثانویه آن را پراکنده کرده و به تیر اصلی و ستون فولادی انتقال می‌دهد.

  • یک پلت فرم ساخت و ساز فراهم کنید

پس از نصب تیر فولادی طبقه اول، می‌توان از برخی مناطق به عنوان سکوهای ساختمانی موقت استفاده کرد. این یک مبنای کاری برای نصب کف، پشتیبانی موقت و بالا بردن سازه فوقانی فراهم می‌کند.

  • از ثبات ساختاری اطمینان حاصل کنید

تیرها و ستون‌های فولادی از طریق اتصال پیچ و مهره و جوشکاری یک اتصال صلب را تشکیل می‌دهند که به طور کامل پایداری سیستم سازه‌ای طبقه اول را تضمین می‌کند و توانایی آن را در مقاومت در برابر تغییر شکل و جابجایی جانبی بهبود می‌بخشد.

به این post نظر بدهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *